Keşfet

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Duyuru

Sitemiz Kurulum Aşamasında. Gördüğünüz TÜM SORUNLARI lütfen bize iletiniz. ~ Mesaj Gönder~

5 Tl'ye Üretip 100 Tl'ye Satıyorum, Para Kazanamıyorum

Aliye

Trendyolda kendi ürettiğim ürünleri satıyorum ve 150 lira altında müşteri kargo ücreti ödüyor fakat bu ücret bana değil Trendyola gidiyor. ben 5 liraya bir ürün imal ediyorum 100 liraya satıyorum 35 lirası vergi ve komisyona gidiyor 45 lira kargo ücreti ödüyorum 15 lira kolileme ücreti ödüyorum bana 5 lira kalıyor Trendyol ise 60 lira yani 12 katım kadar kazanıyor bu durumda nasıl benim ticaret yapmam bekleniyor gerçekten anlamıyorum.
Bunun bir çözümü veya püf noktası yok mudur ?

BianAjans

Yönetici
Moderatör
TC Onaylı
SMS Onaylı
Öncelikle bu süreçte birkaç düzenleme yapalım. 100 TL'den satılan bir ürün için eğer Pazaryeri Anlaşmalı kargo kullanırsanız 25 TL + KDV kargo ödemesi yaparsınız. Bknz:

Komisyon kısmında hangi kategoride satış yaptığınızı bilemiyorum ama %20 Komisyon ekleyelim. 100 TL'de 20 TL komisyon, 30 TL Kargo, 5 TL'de Entegrasyon ücreti vs. diyelim. 5 TL'ye de ürettiğinizi varsayalım. Bu durumda 60 TL maliyet - 40 TL kazanç kalıyor. %40 Kazanç Türkiye Şartları için oldukça iyi. Bu kazanç üzerinden KDV - Gelir Vergisi vs çıkacağız. Düz hesap 25 TL kaldı diyelim. Yine ortalamanın üzerinde.

Evet Trendyol müşteriden de ödeme alıyor kargo için sizden de ödeme alıyor. Bunun farklı dinamik ve sebepleri var. Ancak bu şartları da bilerek satışa giriyorsunuz. Eğer 100 TL'den satınca kurtarmıyor ise ürüne bir ekleme yapın, yanına bir ürün daha koyun, cazibesini arttırın ve 160 TL den satın. Hem kazancınız artar, hem müşteriye fazla ürün sunarsınız hem de müşteriden kargo bedeli almadan ürünü satarak cazibesini arttırırsınız.

e-Ticaret için parmakları şaklatınca sorunu çözebilecek bir gelişme henüz çıkmadı. Sektörü - Ürünü - Müşteriyi - pazaryeri Dinamiklerini iyice incelemeniz ve ona göre aksiyonları direkt almanızı öneririm.

upot

SMS Onaylı
kendi sitenizi açabilirsiniz , instagram üzerinden satış yapabilirsiniz.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt Ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar