Başka Satıcıya Ait Ürün Geldi, Ürün Bizde Kaldı. Ne Yapalım?

R
  • Kullanıcı Reşit D.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Trendyol
20 liralık bir ürün sattık sormayın ne diye
🙂
sonrasında çapraz kargo ile tahmin ediyoruz ki bir iade geldi. Biz kağıt satıyorsak, iade gelen ürün pahalı bir gömlek. Bizimle ilgili değil. Gömlek tam da bana göre. Neyse hakka girmeyelim bir satıcıyı mağdur olmaktan kurtaralım dedik. Çok yoğunuz ama üşenmedim exspressi aradım bunu alın diye alamayız dediler. Satıcı firmanın telefonunu buldum, aradım gömlek bize ait değil, adres verin size geri gönderelim dedik. Biz böyle yapamayız Trednyola iade edin onlar göndersin dediler. Dedik ki bu ürün sizin, biz bir şey istemiyoruz ürününüzü size verelim, olmaz böyle işlem yapamıyoruz dediler. Trendyolu aradık chat üzerinden yazdık. Faturalar resimler ilettik ürüne dair; bize ait olmadığını söyledik. 1 hafta incelediler. Sonunda Trendyol xxxx numaralı tazmin talebiniz onaylandı deyip ticketı kapattı. Dürüst olmaya çalışıyoruz buna izin vermiyorlar. Şimdi bu gömleği ne yapayım?

Öncelikle geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda zaten İade Kargo Bedeli size yansıyacak. Oradan zarardasınız.
Ürün size ulaştığında ürünün görsellerini çekip, İade Red sayfasından bize ait olmayan ürün gönderildi diyerek kaydınız açmanız ve siparişi reddetmeniz lazım. İnceleme sonrasında ürünün size ait olmadığı anlaşılıp size İade Kodu verilecek ve ürünü Müşteriye İade göndermeniz sağlanacaktır.

Diğer türlü Satıcıya ürünü göndermeniz Trendyol sisteminde mümkün değil. Elden iletmeniz de onlar adına pek sağlıklı olmayabilir. Sonuçta kendilerine gelen bir iade yok. Bu süreçte tazmin talebi oluşturulacak, sizin sattığınız ürün için siz tazmin talep edeceksiniz. Diğer ürünü satan satıcı da iade kendisine gelmediği için Tazmin Talep edecek. Kargo firmasından ürün bedellerini iade alacaksınız.

Süreç bu şekilde işler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri