Keşfet

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Duyuru

Sitemiz Kurulum Aşamasında. Gördüğünüz TÜM SORUNLARI lütfen bize iletiniz. ~ Mesaj Gönder~

Başka Satıcıya Ait Ürün Geldi, Ürün Bizde Kaldı. Ne Yapalım?

Reşit D.

20 liralık bir ürün sattık sormayın ne diye
🙂
sonrasında çapraz kargo ile tahmin ediyoruz ki bir iade geldi. Biz kağıt satıyorsak, iade gelen ürün pahalı bir gömlek. Bizimle ilgili değil. Gömlek tam da bana göre. Neyse hakka girmeyelim bir satıcıyı mağdur olmaktan kurtaralım dedik. Çok yoğunuz ama üşenmedim exspressi aradım bunu alın diye alamayız dediler. Satıcı firmanın telefonunu buldum, aradım gömlek bize ait değil, adres verin size geri gönderelim dedik. Biz böyle yapamayız Trednyola iade edin onlar göndersin dediler. Dedik ki bu ürün sizin, biz bir şey istemiyoruz ürününüzü size verelim, olmaz böyle işlem yapamıyoruz dediler. Trendyolu aradık chat üzerinden yazdık. Faturalar resimler ilettik ürüne dair; bize ait olmadığını söyledik. 1 hafta incelediler. Sonunda Trendyol xxxx numaralı tazmin talebiniz onaylandı deyip ticketı kapattı. Dürüst olmaya çalışıyoruz buna izin vermiyorlar. Şimdi bu gömleği ne yapayım?

KadirAkbalik

akbalix
Yönetici
Moderatör
TC Onaylı
SMS Onaylı
Öncelikle geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda zaten İade Kargo Bedeli size yansıyacak. Oradan zarardasınız.
Ürün size ulaştığında ürünün görsellerini çekip, İade Red sayfasından bize ait olmayan ürün gönderildi diyerek kaydınız açmanız ve siparişi reddetmeniz lazım. İnceleme sonrasında ürünün size ait olmadığı anlaşılıp size İade Kodu verilecek ve ürünü Müşteriye İade göndermeniz sağlanacaktır.

Diğer türlü Satıcıya ürünü göndermeniz Trendyol sisteminde mümkün değil. Elden iletmeniz de onlar adına pek sağlıklı olmayabilir. Sonuçta kendilerine gelen bir iade yok. Bu süreçte tazmin talebi oluşturulacak, sizin sattığınız ürün için siz tazmin talep edeceksiniz. Diğer ürünü satan satıcı da iade kendisine gelmediği için Tazmin Talep edecek. Kargo firmasından ürün bedellerini iade alacaksınız.

Süreç bu şekilde işler.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt Ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar