Keşfet

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Duyuru

Sitemiz Kurulum Aşamasında. Gördüğünüz TÜM SORUNLARI lütfen bize iletiniz. ~ Mesaj Gönder~

Ticaret Süreçlerinde Anlam Veremediğim Bir Şey Var?

Rodler

İlk kez ticaret yapıyorum ve Ticarette anlayamadığım bir şey var.
Herhangi bir ürünü satmak için piyasa fiyatını geçmemek gerekiyor. Toptan alırsak aldığımız fiyat ile piyasa fiyatı arasında çok küçük bir kâr marjı kalıyor ki geçinmek için çok fazla satabilmek lazım.
Eğer kendimiz üretip satarsak maliyetimiz ile piyasa fiyatı arasındaki aralık biraz daha açılıyor kâr marjı daha da yüksek oluyor. Fakat bu kez de üretmeye emek, zaman, iş gücü ve para harcıyoruz bu kez de yine bi anlamı kalmıyor.

Meselâ 80 liraya satacağım bir ürünü hazır alırsam 10 lira civarında anca net kârım oluyor. Kendim ürettirirsem 25 lira net kârım oluyor. Fakat bu kez de hammadde almak üreticiyi yönetmek ürünleri kontrol etmek gibi bir dizi işle uğraşmak zorunda kalıyorum, yani zamanımdan harcayıp kârı artırmış oluyorum yine bir anlamı kalmıyor.

Benim asgari ücret kadar kazanç elde etmem için 25 lira kârdan ürün başı günde en az 9 tane satmam lazım. Günde 9 ürünün hem üretimine hem satışına harcadığım o efor da asgari ücrete değmiyor bu kez. Ben bu aradaki dengeyi çözemedim ticaretteki.

Kısaca aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

BianAjans

Yönetici
Moderatör
TC Onaylı
SMS Onaylı
Kısacası ticaret herkese göre değildir. Bazı insanlar tacir doğar büyür bazı insanlar ise çalışan. Bu gerçeği unutmamak lazım.

Ticaret kolay değildir. Üretici iseniz hammade alacak taşımasını planlayarak personeli elde tutacak ürettiğini satacak satamazsa da batma ile karşı kaşıya kalacaksınız.

Alsatçı iseniz iyi fiyat bulmak için uğraşacak, güvenilir satıcılar ile karşılaşmak için çabalayacak, kazanmak için uğraşacaksınız.

Bunun devleti, muhasebesi, gideri, vergisi, zararı, kirası, iflası daha birçok değer var.

Yani içinde esnaflık veya tacirlik varsa bunlar zor gelmez. Zor geliyorsa hiç bulaşmayın. Maaşlı çalışmaya devam.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt Ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar