Keşfet

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Duyuru

Sitemiz Kurulum Aşamasında. Gördüğünüz TÜM SORUNLARI lütfen bize iletiniz. ~ Mesaj Gönder~

Trendyol Reklam Sistemi Verimsiz Mi Çalışıyor? Amazon Daha Verimli Dönüş Sağladı

Ufuk K.

Merhaba ben bir konu da sizinde fikrinizi hatta daha doğrusu bilginizi öğrenmek istiyordum şimdiden bilgisini paylaşan kişilere çok teşekkür ederim..
Şimdi ben trendyolda reklam denemesi yapıyorum ama ya bir şeylerde hata yapıyorum ya da açıkçası trendyolun reklamı çok kötü çalışıyor karar veremedim bu kadar insan reklam verip verim aldığını söylediği icinde %100 ben bir denyoluk yapıyorum.

Testlerimi paylaşmak gerekirse;

2 sefer trendyolda reklam verdim her biri 2100 TL'lik yani günlük 300 liralık 7 günlük reklam bir tanesinde tek bir ürün üzerinden verdim birinde 3 ürün üzerinden verdim. Hep otomatik fiyatlandırmayı seçtim..
1. tek ürün verdiğim reklamda 2100 TL'nin hepsini yedi ve 1 sipariş verdi
2. 3 ürün üzerinden verdiğimde 1920 TL sini yedi ve 0 sipariş verdi

Aynı testi Amazon üzerinden yaptım (tabi ki amazonda daha fazla parametre falan seçebildiğimizi biliyorum ama en standart özellikleri ile seçtim ekstra hiç bir şey yapmadım hatta trendyolun reklamlarından sonra ortalama aldığı fiyatlandırmayı direk standart olarak amazona girdim)

1. tek üründe 2100 liranın 480 lirasını yedi ve 9 sipariş verdi
2. 3 ürün üzerinden yaptığım 1543 Lirasını kullandı ve 17 sipariş verdi
yani trendyol bu kadar parayı yiyip neredeyse hiç satış dönememesi kafamda soru işareti bıraktı bir şeyleri hatalı yapıyor olabilirim gibi geldi ya da komple trendyol da reklam yatırımı yapmayı bırakıp açıkçası amazona yönelmeyi mantıklı bulmaya başladım. Sizin de engin bilgilerinizden faydalanmak istedim.

Konu Sahibi

Kadir K.

Trendyol algoritması çok saçma bu konuda.

Reklamı otomatik bakiye yaparsan ve ürün yeniyse su gibi para harcıyor tıklama başına maliyeti 4 5 liraya kadar çıkardığı oluyor. Tıklama başına maliyeti kendin seçince bu seferde gösterim sayısını çok düşürüyor. Ayrıca ürünün yorum ve değerlendirme sayısı düşük oluncada insanlar biraz tereddütlü yaklaşıyor ürüne tıklıyor ve almıyor. Görsellerin ve içeriklerin bilgi açısından yeterli olmasınada dikkat et.

Ama reklam konusunda ürünler yeniyse Trendyol berbat bir yol izliyor. Ürünler geliştikten sonra değerlendirme ve yorum artıkça reklam getirisi daha güzel oluyor. Geçen verdigim bir reklam bahsedeyim. Günlük 100 lira 7 gün. Gösterim sayısı 13788, tıklanma sayısı 451 sipariş sayısı 130. Ürünün değerlendirme sayısı ise 1050.

Ayrıca şunuda yapabilirsin. Mesela ilk reklam çıktığın anda otomatik maliyeti Trendyol belirlesin ilk bir saat falan sonra Trendyol sitesinden arama yap ürünün üst sıraya çıkmışsa bu sefer reklam maliyetini düşür bu şekilde bir 40-45 dakika algoritma yine ürünü üstte tutuyor. Sonra yine otomatik yap bu şekilde biraz ugrastirici ama bu da sistemin bir bugu gibi bir sey.

Konu Sahibi

Efeler

Trendyol reklamlarından bende verim alamadım dediğin gibi reklam bakiyesini sıfırlıyor. 200 tıklamada sıfır satış. Reklamları kapadım. Arayan yine buluyor. Hepsiburadada verim daha Güzel aynı ürünler ordada var. Hepsiburadada daha çok satış yapıyorum trendyola göre. Reklam gösterimde daha fazla

Konu Sahibi

Kaan

TY algoritması ürünün veya listen ne kadar tanınmış ise sistem tarafından o kadar ön plana çıkarıyor. Yani bir çok parametre var.

Konu Sahibi

Alican

TY reklam almayı zorunlu gibi yaptı, o kadar çok ürün var ki reklamsız satış çok çok çok iyi ürünü çok düşük fiyata sattığında geliyor.
Ben genelde reklamları en düşük fiyattan çoğu ürüne açarak kullanıyorum. Normal sıralamaya destek gibisinden

KadirAkbalik

akbalix
Yönetici
Moderatör
TC Onaylı
SMS Onaylı
Trendyol sisteminin reklam kurgusu çok karmaşık. Aynı ürünlere bile reklam verirken aynı tutarlılıkta olmuyor ne yazık ki. Bu sebeple 2 mantık üzerinden ilerleyebilirsiniz.

Eğer ürünü yeni sisteme ekledi iseniz biraz yorum olmasını beklemeniz lazım. Bu süreçte de İnfluencer Pazarlama sistemini kullanmanızı öneririm. ürüne satış ve yorum gelmeye başlayınca İnfluencer sistemine ek olarak Reklam sürecine başlayın. Daha sonrasında zaten Yorum - beğeni - Ürünü Takip Eden sayısı artacağı için reklamların etkisi daha fazla olacaktır.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt Ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap