Buybox'a Eklediğim Ürün Sebebiyle Dava Açılmış

B
  • Kullanıcı Burak O
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Trendyol
Merhabalar arkadaşlar, trendyol kataloğumdan eklediğim bir ürün için rennway adlı hiçbir zaman ismini duymadığım bir firma dava açmış, google üzerinden baktığımda birkaç satıcı bu markadan şikayetçi sanırım bu yol üzerinden para kazanmayı hedefliyorlar. Sorunda şu ürünün markayla alakası yok ve benim çalıştığım sektörlede markanın alakası bile yok. Bu konu hakkında bilgisi olan sorun yaşayan var mı?

Bu marka sahibi abartısız yüzlerce kişiye açtı bu şekilde ve açmaya da devam ediyor sadece bu marka değil faturasız başkasının markasına girmeyin millet kazanç kapısını buldu ty den markayı kapatmıyor bilerek bu şekilde dava açıyor

Davalık bir durum yaşamadım ama Trendyol kendisine marka tescili bildirilmemiş bütün markaları genel markalar adı altında birleştiriyor. Sonra da o genel markalardan birinin orijinallik belgesini sizden isteyebiliyor. Sizin başınıza da aynısı gelmiş olabilir. Örneğin benden aynı ürün için 2 hafta önce başka bir markanın aynı ürün için bugün de daha başka bir markanın orijinallik belgesini istediler.

Başkasının markasının altına Buybox'a girmek hem Trendyol hem de Marka Hakkı İhlali açısından sıkıntılı. Eğer ilgili ürünü Faturalı olarak aldı ve ürün de Orijinal ise sorun yok. Ancak A markasının altına girip Sahte ürün satıyor veya kendi ürünlerinizi satıyor iseniz bu ciddi bir suç. İlgili firma sizi Marka Hakkına Tecavüz - Müşteriye Sahte ürün Gönderme gibi birçok sebeple dava edebilir.

Tabi ilgili firmanın ilgili markanın ilgili sınıflarına sahip olması gerekir. Kendisi zaten Trendyol'da markalı olarak o sınıfta ürün satıyorsa marka tescili vardır diye düşünüyorum. Bir Marka Uzmanı ve Avukat ile görüşmenizi öneririm.

Emsal dava için bu markadan BERAAT sonucu alınan dava numarası iletebilir misiniz ?
Syg

Emsal dava için bu markadan BERAAT sonucu alınan dava numarası iletebilir misiniz ?
Syg
Beni de bu marka için emniyetten ifadeye çağırdılar. Ürün çin malı ürün. 1 liralık değeri yok. Globalde satılıyor. Üzerinden 2 - 3 sene geçti. Ses çıkmadı. Dava olmadı. Sonucu da bilmiyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri