İndirim Yapında Ürüne Kötü Yorum Geliyor

E
  • Kullanıcı E* M*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - e-Ticaret Genel Konular
Türkiye'de bilinmeyen niş bir ürünü üretip satmaya başladım. Zamanla insanlar öğrendi müşteri kitlem oturmaya başladı çok şükür.

Ama şöyle bir sorun var. Müşterilerim genelde yüksek gelirli insanlar olduğu için zaman zaman herkes denesin diye indirim yapıyorum her şey tersine dönüyor. Denemeye alanlar acayip şekilde kötü yorum yapıyor mağaza puanım genelde 9.7 civarlarındayken bazen 9'un altına düşüyor.

Acayip sinirleniyorum. Problemi çözeyim diye yoruma destek ol diyorum geri de dönmüyorlar. İadeleri hiç söylemiyorum. Bazıları alıyor soru Sor kısmından bu nasıl kullanılıyor diye yazıyor. Adam ne olduğunu bilmediği ürünü alıyor kötü yorum yapıyor. Çıldırmak üzereyim son bir ayda gelen yorumlarda güzel yorum bir kaç tane. İnat edip indirim falan yapmayıp fiyatı tavana çıkarmak istiyorum bu seferde vicdanım el vermiyor. Ama bu şekilde de bana zarar veriyor. Ne önerirsiniz?

Ne olduğunu tabiki söyleyemem ama örnekle açıklayım. Önceden Çiçek toprağı (torf) satıyordum. Bazıları alıp domates ekiyor bazıları 2000-3000 liralık çiçek dikiyordu. Domates eken sanıyorki buna ekince 5 yerine 15 kg verecek. Dayılar " Bu ne yauv bahçedeki topraktan ne farkı var bunun" diyor. Halbuki ürün domates için değil narin bitkiler için. Bunu izah edemiyorsun işte adamın kafa bir türlü almıyor. Benim ürünüde bu minvalde değerlendirebilirsiniz

Bunu başka bir kategori de bizde yaşıyoruz.

Mağazalarımızdan 2 tanesi aynı ürün grubunda ürün satıyor. Bir tanesi uygun fiyatlı ürünlerini de satıyor. Mağaza 9.8 Puana sahip. Kötü müşteri yorumları geliyor. Diğer mağaza 500 TL altındaki ürünleri satmıyor. (Ürün grubunda en pahalı ürün 1.500 TL) Mağaza 6 aydır 10 puan ile yoluna devam ediyor. Kazanç yüksek olduğu için 1-2 de hediye atıyor içine. Yorum sayısı artıyor.

Bu durum ürün grubunuzun hitap ettiği hedef kitleye göre değişir. PARALI veya EĞİTİMLİ kitleye hitap eden ürünleri nispeten az kazanan veya eğitim seviyesi düşük kalan kullanıcıya sunarsanız ya Kullanamadığı için yada İstediğinden Fazlasını sunduğu için kötü yorum alır.

Misal Photoshop ile Canva farklı bilgi seviyesine sahip kitlelere hitap ediyor. Tasarımı yalayıp yutmuş birisi için CANCA basit ve işlevsiz gelirken teknik bilgisi veya deneyimi olmayan için Canva bir yıldızdır. Photoshop da bir çizgi bile çekmek ise zulümdür.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri