Trendyol'un kendi verisi: ilk yarım saatte cevaplayan mağazalar 8 kat fazla satıyor

Pazaryerlerinin cevap süresi kurallarını karşılaştırırken Trendyol'un performans raporlarında geçen bir rakama denk geldim ve beklediğimden çarpıcı çıktı: müşteri sorularına ilk yarım saat içinde dönen mağazalar, diğerlerine kıyasla sekiz kat daha fazla satış yapıyor.

Bunu paylaşmamın sebebi şu: cevap süresini genelde bir ceza konusu olarak konuşuyoruz, "geç kalırsan puanın düşer" diye. Oysa rakam bunun bir ciro konusu olduğunu söylüyor. Aynı soru, aynı ürün, aynı fiyat; tek fark cevabın ne zaman gittiği.

Üç pazaryerinin kuralları da birbirinden farklı, sık karıştırılıyor:

TRENDYOL
Tek yanıt hakkı olan ürün sorularında süre 12 saat. Genel beklenti 24 saat. Hatırlatma e-postası aldıysanız, takip eden 24 saat içinde cevaplamanız gerekiyor. Trendyol ayrıca ilk bir saat içindeki cevap oranına ayrıca bakıyor.

HEPSİBURADA
Bir iş günü. Bu en sert olanı, çünkü süre dolduğunda soru otomatik kapanıyor ve entegrasyon üzerinden gönderilen cevap kabul edilmiyor. Yani geç kalmak sadece puan kaybı değil, cevap hakkının tamamen kaybı. Bekleyen soruları geliş sırasına göre değil, süresi dolmak üzere olana göre sıralamak gerekiyor.

N11
Sorular cevaplanana kadar OPEN durumunda bekliyor. Otomatik kapanma yok, ama cevapsız soru listede birikiyor.

Entegrasyon yazan arkadaşlara iki not, ikisi de bana vakit kaybettirdi:

Hepsiburada'nın SIT test ortamı adresi canlıya çok benziyor. Yanlışlıkla test adresine bağlanırsanız sorular test ortamından okunuyor; mağazanızda hiçbir şey görünmüyor ama sistem de hata vermiyor. Sessiz bir hata, fark etmesi zor.

n11 hatayı HTTP 200 içinde döndürüyor. Cevap gövdesindeki durum alanında başarısızlık yazabiliyor. Yalnızca HTTP koduna bakan bir entegrasyon, başarısız isteği başarılı sanıyor.

Sizde cevap süresi ortalaması ne durumda, ve gece gelen soruları nasıl yönetiyorsunuz? Asıl sorunun gündüz ihmali değil kapalı saatler olduğunu düşünüyorum ama merak ediyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri